TERCERA EDAT

Durant la tercera edat la salut oral pot sofrir alteracions, inclús si tenim bons hàbits d'higiene, ja bé per l'ús de pròtesi, per prendre medicaments o per trastorns normals de la salut.
La càries, sobretot a l'arrel de les dents, és més comuna entre la gent gran. La sensibilitat dental pot aparèixer també, o agravar-se, durant la tercera edat.
Un altre problema freqüent és el de la boca seca, que podria estar ocasionat per la ingesta de medicaments o alguna enfermetat i, que si no es tracta, pot fer malbé les dents.
L'enfermetat de les genives és un fet habitual entre gent gran i si no la tractem produirà la pèrdua de dents.

- S'aconsella anar a la clínica amb toda la informació necessària. És a dir, hem d'informar de les nostres patologies i els medicaments que prenem.
- Tenint en compte l'alt risc de patir enfermetats periodontals, resulta fonamental fer la visita al dentista i una revisió cada sis mesos.
-  Cal que ens raspallem les dents tres vegades al dia, per poques que siguen són més importants del que pensem, mantenen l'altura òssia i ajuden la nostra pròtesi a adherir-se millor.
-  Si utilitzem dentadura postissa, hem de netejar-la amb un raspall especial i sabó tots els dies. Podem llevar-nos la dentadura postissa totes les nits i deixar-la en condicions d'humitat (embolicada amb un tovalló banyat), així les genives descansaran. Es convinent que ens raspallem les genives, la llengua i que glopegem amb algun colutori.

 

f1