Telèfon : 96 283 36 95

Sensibilitat dental?

gen. 9, 2023

0

Sensibilitat dental?

En clínica dental Amparo Mota tenim un tractament innovador dissenyat per reparar l’ esmalt i emplenar els túbuls dentaris reduint així la hipersensibilitat causada per aliments freds, calents i agredolços.
Es caracteritza per l’estudi i especialització en nHAp (nano-hidroxiapatita). La hidroxiapatita és el mineral que forma el 68% de la dentina i el 97% de l’ esmalt, per la qual cosa la nHAp és una versió reduïda que s’ uneix de forma natural a la hidroxiapatita que ja existeix a les dents, penetrant en els túbuls dentaris, reduint així la sensibilitat i remineralitzant i reparant qualsevol imperfecció de la dent.
A més, ha quedat demostrat que el nHAp pot ser una alternativa eficaç al fluor.

La sensibilitat dental és un dolor agut, normalment de curta duració, que es produeix a les dents com a conseqüència d’ estímuls tèrmics, químics, tàctils o osmòtics.
Per què succeeix?
Es produeix quan l’ esmalt dental que recobreix la dentina es desgasta o les genives es retrauen. La dentina és la capa que recobreix directament el nervi i està composta per una gran quantitat de porus o conductes que van des de la part exterior de la dent fins al nervi. Això significa que, quan l’esmalt es fa més prim, la dentina queda exposada i passa a ser molt més sensible a certs estímuls, provocant així dolor a la dent.

Alguns dels motius més comuns pels quals es produeix la sensibilitat són:
-La retracció de les genives que pot ser provocada per l’edat o per raspallar-se les dents de forma molt agressiva
-El consum d’ aliments o begudes àcides poden produir l’ erosió de l’ esmalt
-Raspallar-se les dents amb un raspall dur o amb una crema dental molt abrasiva
-Bruxisme, és a dir, rechinar les dents
– Malalties de les genives o càries a les dents
– Ponts, corones desgastades o desajustades que deixen exposada a la dentina

Com solucionar-la?
Pots canviar hàbits com suprimir àcids de la teva dieta, canviar el teu raspall dental per un amb filaments més suaus o canviar el teu dentífric per un no abrasiu.
No obstant això, el més efectiu són els tractaments clínics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.