Telèfon : 96 283 36 95

Obturacions i reconstruccions

    Home / INFORMACIÓ PACIENTS / Obturacions i reconstruccions

Obturacions i reconstruccions

Què és una obturació dental?

Quan parlem de obturació dental ens referim a la realització del que comunment denominem empast.
Consisteix en la preparació de una cavitat (forat) que posteriorment rellenem amb un material de resina del mateix color de la dent.
Quan es necessita una obturació?
En la majoria dels casos, es fa per la presència de caries dentals. També pot ser necessaria en casos de desgasts cervicals, així com al finalitzar una endodòncia (llevar el nervi) per a que la dent recupere la funcionalitat i estètica perduda a causa de la càries.

Quina diferència hi ha entre obturació simple i obturació composta?

-La obturació simple es fa quan la càries es menuda i sols afecta a una part de la dent, normalment la zona oclusal (part de dalt amb la que masteguem).
-La obturació composta, en canvi abarca dos parts de la dent, la oclusal i alguna de les parets, es més gran, i requereix de la utilització de més materials per a realitzar-la.

I una reconstrucció?
Es el mateix, un empast dental però que és molt més gran que els dos anteriors, ja que abarca més de dos parts de la dent.
Resumint, la diferencia en els noms ve donada pel tamany de la càries, i l´ordre, de menor a major, seria: obtuació simple, obturació composta i reconstrucció.

És un tractament dolorós?
No. Es totalment indolor, ja que utilitzem anestesia dental per a retirar la càries. És un procediment senzill, que es fa de forma habitual a la clínica sense problema i després del qual es pot seguir amb la vida normal.
Nosaltres sempre aconsellem la prevenció amb revisions periòdiques, i en cas de tindre alguna càries tratarla prompte per a evitar que es faja gran i puga arribar a afectar al nervi o afectar altres dents.

Poden hi haure problemes o complicacions?
Davant qualsevol molèstia posterior al tractament, caldrà consultar-ho amb la doctora.
En general no hi ha complicacions, però si la obturació és molt profunda, pot hi haure risc d´inflamació del nervi reversible o irreversible, la qual cosa pot implicar la necessitat de fer una endodòncia.
També podria ocòrrer que la obturació quedara un poc “alta” i sols contactara eixa dent. Això causa dolor per una inflamació del lligament periodontal que l´envolta i es soluciona pulint l ´empast pera a rebaixar eixa faceta de contacte.