Telèfon : 96 283 36 95

Xiquets

Xiquets

Bebès
En néixer, fins i tot abans que apareguen les primeres dents, heu de netejar la geniva del nadó amb una gasa, així eliminareu la placa que es puga formar.

Xiquets molt menuts
Quan apareguen les primeres dents “de llet”, els pares haureu de netejar-li-les, ja siga amb raspalls de filaments suaus o amb una gasa i aigua, així arrastrareu i eliminareu les restes de llet. Cal que evitem la temuda “càries de biberó” en aquests xiquets, ja que produeix lesions greus en les dents de llet. Aquest fet es dóna en xiquets que dormen amb el “xupló” mullat amb un element ensucrat (mel, sucre, suc de fruites o llet condensada) o aquells que prenen el biberó en la cuna.
En aquesta època és freqüent l’ús del “xupló” o la succió digital. No obstant això, aquest hàbit haurà de desaparèixer abans dels dos anys d’edat, per a evitar futures malformacions de l’òs o malposicions de les dents. Si no aconsegueixes llevar-li el “xupló” o que deixe de xuclar-se el dit, a la clínica t’ajudarem a fer-ho.

Xiquets i adolescents
Poden aparèixer càries rampants, que es formen a causa d’ un gran consum de sucre (caramels, xocolate, sucs de fruites, cereals, begudes carbonatades, galetes, etc…).

Accions preventives:

  • Informació als pares per part del dentista.
  • Que el dentista duga a terme un estudi de la dieta del seu fill.
  • Neteja de la placa dental.
  • Utilització de fluor. Cada cas requereix una quantitat específica de fluor.
  • Aplicació de segelladors de fisures per part del seu odontòleg en xiquets amb un risc de càries elevat.