Telèfon : 96 283 36 95

3a edat

3a edat

Què hem de conèixer sobre la salut bucodental?
Durant la tercera edat la salut oral pot sofrir alteracions, inclús si tenim bons hàbits d’higiene, ja bé per l’ús de pròtesi, per prendre medicaments o per trastorns normals de la salut.
La càries, sobretot a l’arrel de les dents, és més comuna entre la gent gran. La sensibilitat dental pot aparèixer també, o agravar-se, durant la tercera edat.
Un altre problema freqüent és el de la boca seca, que podria estar ocasionat per la ingesta de medicaments o alguna enfermetat i, que si no es tracta, pot fer malbé les dents.
L’enfermetat de les genives és un fet habitual entre gent gran i si no la tractem produirà la pèrdua de dents.

Consells.

  • S’aconsella anar a la clínica amb toda la informació necessària. És a dir, hem d’informar de les nostres patologies i els medicaments que prenem.
  • Tenint en compte l’alt risc de patir enfermetats periodontals, resulta fonamental fer la visita al dentista i una revisió cada sis mesos.
  • Cal que ens raspallem les dents tres vegades al dia, per poques que siguen són més importants del que pensem, mantenen l’altura òssia i ajuden la nostra pròtesi a adherir-se millor.
  • Si utilitzem dentadura postissa, hem de netejar-la amb un raspall especial i sabó tots els dies. Podem llevar-nos la dentadura postissa totes les nits i deixar-la en condicions d’humitat (embolicada amb un tovalló banyat), així les genives descansaran. Es convinent que ens raspallem les genives, la llengua i que glopegem amb algun colutori.